Bungee jumping (coarda elastica)

bungee jumping romania

Esenta de adrenalina: zeci de metri de cadere libera

Bungee jumping sau saritura cu coarda elastica se numara printre cele cele mai spectaculoase sporturi extreme: o cadere in gol de la o inăltime de zeci de metri, practicantul fiind asigurat cu o coarda elastica fixata de glezne.
Primele sarituri de bungee in forma moderna au avut loc in aprilie 1979, in Bristol. Initiatorul bungee jumping-ului 'comercial' este neozeelandezul Alan John Hackett, care l-a brevetat in 1986. Cea mai inaltă săritură de bungee jumping a avut loc in decembrie 2006, de pe Turnul Macau, din China, de la inăltimea de 233 de metri.
In Romania, primele salturi au avut loc in Bucuresti, in parcul Herastrau, de la o inăltime 60 m, punctul de lansare fiind o macara. Cel mai spectaculos loc de practicare săriturilor cu coarda din tară se află in Cheile Rasnoavei, de la 140 m inăltime, instalatie aflata pe locul 4 in Europa. Cel mai inalt centru de bungee jumping din Romania este cel de pe barajul Vidraru, de la 166 m inăltime.

Practicantul sare de pe o structura inalta de zeci de metri, fiind asigurat cu o coardă elastica fixata de glezne. Structura respectiva este de cele mai multe ori un obiect fix: o cladire, un pod sau o macara, insa se practica si sariturile din baloane cu aer cald sau elicoptere.

Sariturile sunt efectuate in conditii de siguranta maxima, in cazul ruperii jambierelor speciale asigurarea fiind preluata de un al doilea sistem, format din ham si vesta, legate intre ele cu o coarda. Echipamentul necesar include coarda elastica si hamul.
Senzatia aparte vine de la saritura in gol urmata de rebound. Cand se efectueaza saritura, coarda se intinde si saritorul este tras in sus si in jos datorita elasticitatii corzii, pana la disiparea totala a energiei generate de saritura initiala.
Doza de adrenalina din bungee jumping este atat de mare incat, in mod frecvent, cei care au sarit nu se limiteaza la o saritura, ci revin pentru a repeta experienta ori de cate ori au ocazia.

Saltul in tandem poate fi doar primul pas in acest sport, pentru ca experienta plina de adrenalina va poate convinge sa faceti din parasutism un mod de viata.

Toate activitatile noastre sunt practicate sub indrumarea sau impreuna cu echipele noastre de profesionisti – piloti, instructori sau ghizi licentiati.

Pentru mai multe detalii, rezervari si preturi, contacteaza-ne!