Canyoning

Canyoning Romania

Arde-ti energia cu tehnici outdoor precum sarituri, alpinism, rapel si inot!

Canyoningul sau parcurgarea de canioane este un sport relativ nou, practicat din ce in ce mai mult si in Romania. Mai mult un sport de aventura decat un unul extrem, canyoningul este o activitate cu totul speciala ce foloseste o varietate mare de tehnici outdoor precum sarituri, alpinism, rapel sau inot si care necesita multa energie.

Coborarea de canioane inseamna de fapt parcurgerea acestora pe firul apei, in jos, spre capatul canionului, deci intr-un singur sens. Astfel, in parcurgerea unui canion se pot intalni cascade ce trebuiesc coborate pe coarda, marmite unde trebuie inotat, saritori care se catara, curenti repezi care se trec cu tiroliene, bazine in care se sare, la care putem adauga pasaje de pestera sau inot in apnee. Rezulta un sport care aduna impreuna elemente de catarare, speologie, inot, totul dus la extrem.

Echipamentul necesar include casca de protectie, corzi pentru rapel - atunci cand zona nu este propice pentru sarituri sau coborari, costum de neopren pentru confort termic si pantofi speciali pentru deplasarea pe pietre. Practicarea presupune o instruire prealabila pentru deprinderea tehnicilor specifice si reflexelor necesare.
Atractia canyoningul vine mai ales din frumusetea peisajelor, varietatea acestora si din aparenta usurinta cu care poate fi practicat.
Nivelul de dificultate al canioanelor poate varia de la foarte usor la foarte dificil, si accentul in acest sport este pus mai degraba pe peisaj si aventura, si mai putin pe gradul de dificultate. Exista o mare varietate de rute de canyoning, astfel ca sportul poate fi practicat de persoane de orice varsta sau pregatire.

Practicarea cu caracter de agrement, fara detinerea tuturor cunostintelor necesare, trebuie sa se faca neaparat alaturi de instructori pregatiti in acest domeniu si pe trasee usoare si amenajate corespunzator.

Toate activitatile noastre sunt practicate sub indrumarea sau impreuna cu echipele noastre de profesionisti – piloti, instructori sau ghizi licentiati.

Pentru mai multe detalii, rezervari si preturi, contacteaza-ne!