Rafting si whitewater rafting

Infrunta furia apelor, alaturi de echipa ta!

Rafting si whitewater rafting (vaslirea pe ape repezi) sunt sporturi acvatice outdoor ce presupun coborarea pe rauri repezi de munte, cu barci pneumatice, in echipe de pana la 12 persoane.

Intrucat echipajul trebuie sa-si coordoneze miscarile pentru a depasi riscurile si obstacolele, munca in echipa este esentiala si reprezinta una din atractiile acestui sport.

Denumirea provine de la plutele gonflabile folosite prima dată de catre armata americana. Aceste ambarcatiuni pot fi folosite in aproape orice conditii si pot trece peste orice obstacol. Sportul a devenit popular la mijlocul anilor 1970.
Echipamentul consta din barca pneumatica, costum complet din neopren, casca de protectie, vesta de salvare si padela.
Exista 6 nivele de dificultate ale raurilor (traseelor de rafting). Astfel, practicarea raftingului se poate face atat de catre incepatori dar si de persoane experimentate, si poate fi considerat un sport extrem in cazul raurilor foarte dificile.
La noi in tara poate fi practicat pe raurile Bistrita, Jiu, Mures, Somes, Crisuri, Nera, Cerna, Aries, Buzau etc, cu diferite grade de dificultate.

Toate activitatile noastre sunt practicate sub indrumarea sau impreuna cu echipele noastre de profesionisti – piloti, instructori sau ghizi licentiati.

Pentru mai multe detalii, rezervari si preturi, contacteaza-ne!