Via ferrata

via ferrata Romania

Privelisti impresionante din locuri greu accesibile

Via ferrata sunt trasee montane prin zone de stancarie sau direct pe stanca prevazute cu cabluri, scari si poduri metalice. Folosind un kit special dedicat acestui sport, cataratorii se prind de cabluri, fiind asigurati in cazul unei caderi.

Originile acestui tip de traseu sunt asociate Primului Razboi Mondial, cand armata italiana a construit mai multe via ferrata in muntii Dolomiti pentru deplasarea trupelor. Aceste rute au fost intretinute, fiind practicabile si in prezent.

Datorita sistemului de protectie, traseele de via ferrata permit si celor cu mai putina experienta in alpinism si catarare sa ajunga in locuri expuse si greu accesibile, dar cu privelisti impresionante.

Rutele de via ferrata au diferite grade de dificultate, iar echipamentul este format din casca de protectie, ham, kit special de asigurare pentru via ferrata si manusi. Via ferrata este considerat un sport pentru care este necesara o buna documentare inainte de a incepe sa il practicati.
In Romania, singurul traseu de via ferrata se afla in Cheile Rasnoavei, fiind situat in peretele sudic al cheilor, parcurgerea lui oferind o perspectiva spectaculoasa asupra zonei.

Toate activitatile noastre sunt practicate sub indrumarea sau impreuna cu echipele noastre de profesionisti – piloti, instructori sau ghizi licentiati.

Pentru mai multe detalii, rezervari si preturi, contacteaza-ne!