Zbor cu balonul cu aer cald

zbor cu balonul

O calatorie cu balonul cu aer cald este o experienta de neegalat

O calatorie cu balonul cu aer cald este o experienta de neegalat: iti ofera o platforma privilegiata de unde poti sa admiri peisaje de poveste pe intinderi nelimitate, in timp ce plutesti fara sa simti miscarea.
Balonul cu aer cald este cea mai veche tehnologie de zbor dezvoltata cu success, primul zbor liber avand loc in 1783, la Paris. Istoria moderna a baloanelor cu aer cald dateaza din anii 50-60, cand americanul Ed Yost a fost primul care a zburat intr-un nou model de balon cu aer cald, foarte aproape de forma actuala.

In Romania, istoria moderna a baloanelor cu aer cald a inceput in 1998, odata cu inmatricularea primului balon.

Baloanele cu aer cald functioneaza pe baza unui principiu foarte simplu: aerul cald se ridica deoarece temperatura mai mare il face mai putin dens, deci mai usor decat aerul inconjurator. Cand suficient aer cald este introdus in sacul balonului acesta va continua sa se ridice pana cand temperatura aerului dinauntru va deveni aproximativ egala cu cea a aerului din exterior. Cand se va raci va incepe o coborare lina. Pasagerii sau incarcatura sunt transportati intr-o nacela care contine si sursa de caldura, cel mai adesea un arzator.In prezent, baloanele cu aer cald sunt folosite in special pentru zboruri de agrement.

Pentru cei care sunt in cautarea unei aventuri sau doar curiosi, zborul cu balonul poate fi practicat la orice varsta. Zborul se desfasoara in conditii de deplina siguranta, inaltimea la care se zboara putand fi de la zero pana la 2000 metri. Decolarea si aterizarea sunt line si placute. Momentele cele mai propice zborului sunt la rasaritul si apusul soarelui, atunci cand atmosfera este calma si privelistea este spectaculoasa.

Toate activitatile noastre sunt practicate sub indrumarea sau impreuna cu echipele noastre de profesionisti – piloti, instructori sau ghizi licentiati.

Pentru mai multe detalii, rezervari si preturi, contacteaza-ne!